Semifreda ala tiramisu, indiánci mini, věnečky, paříž .semifreda, mandarinková semifreda.
Potřebné ingredience
Naše velikonoční zákusky:-) Tiramisu: 500ml pravé mascarpone (manžel kamioňák mi vozí z Itálie) 215ml šlehačka (Kunín) 2x žloutek, 1 vanilkový cukr + dle chuti moučkový cukr( já dala pol.lžíci) 1 žel.ztužovač.Dr Oetker rum nebo jiný alkohol dle chuti, silná káva, kakao. Mascarpone utřu se žloutkem, van.cukrem a ušlehám si šlehačku s cukrem, vše potom opatrně smíchám. Nakonec přidám ztužovač připravený dle návodu na pytlíku. Upeču si piškot s 6ti vajec až vychladne, potřu korpus silnou kávou a rumem dle libosti. Potom formičkama na semifreda vykrajuju piškot a do formiček dám krém. Nechám v lednici přes noc vytuhnout, ráno vyklopím z formy posypu kakaem a ozdobím. (Výborné je tiramisu i prokládané ovocem, zkoušela jsem i přidat lžíčku skořicového cukru do krému a je to taky výborné, nevím proč, ale krém pak chutná po kokosu.)
mandarinkové semifreda, krém hrk-hrk( šlehačka, mandarinkový kompot malý i se šťávou, puding za studena vše smíchané dohromady)
mini indiánci :balíček dětských piškotů, 2 bílky, 150g cukr moučka, šleháme nad parou do zhoustnutí a poté vmícháme 2 lžíce jahod.marmelády., na polití čokoláda,
věnečky: 70g másla, 250ml vody, špetka soli,160g hl.mouky, 4 vejce.( svaříme vodu s tukem a solí, poté opatrně sypeme mouku a mícháme až se vše krásně spojí a těsto se lepí od stěn. Necháme za občasného míchání vychladnout a po jednom zapracujem vejce až je těsto krásně hladké. Naplním do cukr.sáčku a stříkám na plech tvary dle libosti. Já peču v troubě na horkovzduch při teplotě 175C -25min. A dávám si do trouby kastrolek s vodou, během pečení troubu neotvírám at věnečky nepadnou:-)
semifreda ala paříž
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé